خاویار ماده غذایی ای است که در کل دنیا به عنوان غذای اشرافی و دارای خواص بسیار شناخته شده است ، به دلایلی این ماده غذایی چند دهه روند افزایشی قیمت بسیاری را طی کرده است و اصلی ترین عامل گرانی آن کمیابی خاویار و خطر در حال انقراض ماهیان استورژون میباشد.
این عوامل باعث شده ظرفیت استحصال خاویار کاهش پیدا کند پس هم به عنوان ماده غذایی با ارزش و هم به دلیل کم یاب بودن این ماده غذایی ارزش اقتصادی بالایی پیدا کرده است.
قاعدتا دلایلی دیگری هم وجود دارد که در روند گرانی خاویار نقش دارد در ادامه به دلایل نقش آفرین در گرانی خاویار می پردازیم.
10 علت گرانی خاویار
از علت های گرانی خاویار 10 مورد را به اختصاص توضیح میدهیم .
– کم یاب بودن نوع خاویار
– داشتن محبوبیت و طرفدار زیاد بین مصرف کنندگان
– خاویار دریایی | وحشی
– داشتن بو و مزه ی مطلوب
– دارا بودن سایز درشت
– یک دست بودن خاویار
-قابل تفکیک پذیری خاویار
– به موقع استحصال شدن خاویار و رشد کامل دانه ها
– رنگ و بافت خاویار
– کیفیت و ارزش غذایی
ده عامل از مواردی که بیشترین تاثیر را در تعیین قیمت خاویار دارد ذکر شد و گفتنی است از این موارد
5 عامل از اهمیت بیشتری برخوردار است :
-
خاویار دریایی : خاویار وحشی و یا خاویار دریایی که از دریا بدست می آید ، قیمت بالا تری دارد.
-
سایز درشت : هر چقدر سایز و اندازه خاویار درشت تر باشد ، قیمت آن نیز بالاتر است.
-
نوع خاویار : خاویار بلوگا که از فیل ماهی خاویاری بدست می آید ، قیمت بالاتری نسبت به دیگر خاویار ها دارد.
-
کیفیت : هر چقدر خاویار از کیفیت بالاتری برخوردار باشد ، تازه تر باشد و دیواره آن مستحکم باشد به صورتی که بتوان زیر زبان خاویار های داخل دهان را شمارش کرد ، خاویار گران تر می باشد .
-
رنگ خاویار : هر چقدر رنگ خاویار شفاف تر باشد ، و یا دارای رنگ خاص تری باشد قیمت بالاتری دارد و گران تر است.
خاویار بلوگا رنگ سفید به نام خاویار الماس در جهان نمونه است وقیمت بسیار بالایی قیمت این خاویار در دنیا 25000 دلار و بالاتر است .
خاویار آسترا با رنگ طلایی پر رنگ به نام خاویار طلایی در دنیا بی نظیر است و قیمتی حدودا بین 10 تا 20 هزار دلار دارد.